www.sp.nl/defensie

Homepage SPSlash Defensie

Zoeken in /defensie

/defensie :: onze mensen

Meer info over Jasper van Dijk

Jasper van Dijk

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Karel Koster
SP.nl/defensie
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Onderzoek naar JSF-lawaai is geldverspilling

09-07-2010 • Onderzoek naar de geluidsoverlast van de JSF in Friesland is totaal overbodig en komt neer op geldverspilling. Dat zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in reactie op de aankondiging van minister Van Middelkoop die dit onderzoek voor 50.000 euro wil laten doen. Van Dijk: “De Tweede Kamer heeft al besloten om te stoppen met de JSF testfase. Een onderzoek naar de geluidsoverlast is dus eenvoudigweg niet nodig.”

In mei nam de Tweede Kamer drie moties aan om te stoppen met JSF testfase. Aanschaf van de JSF is dus totaal ongewis en wat de SP betreft komt het er helemaal niet van. Het is absurd dat Defensie dan nog wel onderzoek laat doen naar het JSF-lawaai. “Het lijkt alsof Van Middelkoop nog steeds gelooft dat de JSF er wel komt, maar daar kan geen sprake van zijn.”

Vandaag werd ook bekend dat de totale kosten voor de JSF in de Verenigde Staten zijn opgelopen tot 382 miljard dollar, een stijging van 64% ten opzichte van 2001. Toch kan er geen sprake van zijn dat Nederland nog deelneemt aan de testfase, aangezien de Tweede Kamer dat niet wil. Op 30 juni schreef Van Middelkoop in een reactie dat hij “opties zal uitwerken voor de beëindiging van de deelneming aan de testfase en voor de annulering van de bestelling van het testtoestel.” Van Dijk: “Van Middelkoop moet die moties gewoon uitvoeren, in plaats van nieuw onderzoek te doen naar geluidsoverlast.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top