www.sp.nl/cultuur

Homepage SPSlash Cultuur

Zoeken in /cultuur

/cultuur :: onze mensen

Meer info over Jasper van Dijk

Jasper van Dijk

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Debbie Brenkman
SP.nl/cultuur
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Initiatiefwet SP/ CDA tegen woekerwinsten op toegangsbewijzen

09-02-2010 • SP-er Arda Gerkens heeft goede hoop op ruime steun van de Tweede Kamer voor haar initiatiefwet die een einde moet maken aan de woekerhandel in toegangstickets voor onder andere evenementen en concerten. Gerkens dient de wet samen in met haar collega Van Vroonhoven-Kok van het CDA. Vandaag buigt de Tweede Kamer zich erover. "De woekerhandel in kaartjes benadeelt de concert- en festivalgangers,” stelt Gerkens. “Als iemand ziek is en z’n eigen kaartje wil doorverkopen, is dat natuurlijk geen probleem, maar de structurele zwarthandel werkt prijsopdrijvend en daar moet een einde aan komen."

Gerkens verwacht kritische vragen van de Kamer over de handhaving, maar heeft goede hoop op dat ze de Kamer kan overtuigen van de noodzaak van deze wet. "De woekerwinsten zijn de initiatiefnemers al jaren een doorn in het oog. Doorverkoop is er altijd geweest en zal er ook altijd blijven. Maar de pure commerciële handel heeft met internet zo’n vlucht genomen dat de kans om op de gewone manier aan een kaartje te komen aanzienlijk is verkleind en schaarste wordt gecreëerd."

Gerkens is met name blij dat de organisatoren van evenementen zelf een rol willens pelen bij de handhaving: "Zij kennen de markt als geen ander en kunnen de Consumenten Autoriteit op de hoogte stellen van misstanden." In de wet krijgt deze autoriteit een grote rol. Zij kunnen forse boetes uitdelen. Ook kan de consument het teveel betaalde terug eisen via de rechter.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top