www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Publicaties :: Columns
4 FEBRUARI 2009

Column

Ronald van Raak:

Champagne drinken met Mei Li Vos

Ronald van Raak

Beste Mei Li,

Wat een openhartig interview, vorige week in ‘Metro’. Waar je ‘brak als een konijn’ vertelde hoe je tot vier uur ’s morgens had gedanst met Camiel Eurlings. Op een feestje voor politici en journalisten. Tussen het woeste dansen door had je ook nog geroepen: ‘We zijn allemaal champagnesocialisten, nu spenderen voor de kredietcrisis!’ Je zei ook dat SP’ers die opmerking wel niet ‘grappig’ zouden vinden.

Er waren geen SP’ers op dat feestje voor politici en journalisten. Maar niet omdat wij niet ‘feestbeestig’ zouden zijn, zoals jij zegt. Ik kom graag op feestjes, en ik dans ook graag. Misschien niet zo ‘woest’ als jij, en ook niet met Camiel Eurlings. Maar smaken mogen verschillen. Op feestjes voor politici en journalisten zul je me echter niet zo snel vinden. Dat is me te incestueus. Het lijkt me ook niet gemakkelijk om Camiel Eurlings in de Kamer het vuur na aan de schenen te leggen, als je tot vier uur ’s morgens woest met de minister hebt staan dansen.

Je zegt dat jij ‘vrolijk links’ bent en dat SP’ers ‘het juk van de wereld’ met zich meedragen. Omdat wij meer dan de helft van ons inkomen ‘moeten’ afdragen. Maar dat doe ik juist graag! Jij krijgt elke maand 6.000 euro schoon in het handje, dan is het gemakkelijk vrolijk zijn en champagne drinken. Maar niet iedereen is Kamerlid voor de PvdA. De meeste mensen moeten het met vier keer minder doen. Daarom is de SP voor eerlijker delen, zodat meer mensen kunnen meefeesten.

Groetjes,

Ronald


Eerder deze week:


RSS-feed SP-columns RSS 2.0
Wat kun je met RSS?

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Moed College
Studio SP
top